Alf Prøysens BarnesangerHelene Harefrøken får liv. Foto: Harald D. Nordlie

Tegnefilmene til Alf Prøysens barnesanger

TV-serien "Alf Prøysens barnesanger"  er tegnet for hånd og følger Prøysens folkekjære innspillinger. Filmene vises ofte på NRK Super, og DVDen har solgt over 60.000 eksemparer.

Det er Sandnes Media AS som står bak produksjonene, i co-produksjon med NRK Super. Serien har vært i produksjon i mange år, og det er tegnet over 15.000 tegninger, malerier og skisser.

Alf Prøysens datter, Elin, har fulgt produksjonen underveis. Målet har vært å skape moderne klassikere som tar vare på en norsk nasjonalskatt. Da DVDen hadde premiére i 2011 skrev nettstedet Norsk Animasjon: “(filmene…) står for en kvalitet vi ikke har sett maken til innen tradisjonell tegnefilm i Norge tidligere. Ikke bare tar de tradisjonen med seg videre, de bidrar også til å løfte uttrykket mot nye høyder her til lands”.

TV-serien består av sangene "Helene harefrøken", "Teddybjørnens vise", "Kyllingen", "Bakvendtland", "Bolla Pinnsvin", "Marte og Baldrian", "Blåbærturen", "Musevisa" og "Nøtteliten". De nye filmene er støttet av NFI. "Teddybjørnens vise" og "Marte og Baldrian" er også støttet av Fond for lyd og bilde. DVDen er gitt ut av NRK Aktivum og distribuert av Walt Disney Studios Norway. DVDen har også bonusmateriale der du kan tegne med regissøren, Hans Jørgen Sandnes.

Linker:
Produksjonsselskapet Sandnes Media as
Vår blogg om tegnefilmer og animasjonskurs: Barnas Ark
Nettsiden om Alf Prøysen
Prøysenhuset
NRK Super

 
Gå til nettbutikken Tegn Helene! Se vår Facebook side Gå til bloggen vår! Les mer om filmene
Sandnes Media